Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Suomalaisten selkä ja niskavaivat

Todellisuutta työelämässä

Hallitusohjelmassa (20.6.2023) on korostettu ennaltaehkäisyn merkitystä keinona edistää terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä sekä estää sote-kustannusten kasvua. Kansansairaudet, joista yhtenä keskeisimpänä tuki- ja liikuntaelinsairaudet ja -oireet, aiheuttavat merkittäviä kustannuksia sekä inhimillisesti että taloudellisesti. Tuki- ja liikuntaelinsairauksien yhteen lasketut vuotuiset kokonaiskustannukset ovat jopa 4 miljardia euroa.
Jopa 80 prosenttia suomalaisista kokee selkäkipua elämänsä aikana. Selkäoireet ovat yleisimpiä syitä sairauspoissaoloihin. Kela maksoi vuonna 2021 sairauspäivärahoja selkäsairauksien takia yli 83 miljoonaa euroa, ja korvattuja päiviä oli lähes 1,4 miljoonaa. Selkäkivulle altistavia tekijöitä ovat perimä, liikunnan vähäisyys, ylipaino, tupakointi, psykososiaaliset tekijät (esimerkiksi stressi, masennus, heikentynyt työtyytyväisyys), raskas fyysinen työ ja tapaturmat.


Nykyään selkäkipuja käsitellään eri tavalla kuin aiemmin, ja aiemmin se aiheutti niin suuren ongelman. Nykyään ennaltaehkäisyn merkitykseen on kiinnitetty paljon enemmän huomiota. Selkävaivojen ennaltaehkäisyyn on useita vaihtoehtoja – yksi usein käytetyistä menetelmistä on fysioterapia ja siinä yhteydessä usein määrätyt harjoitukset. Toinen menetelmä, joka on osoittautunut erittäin tehokkaaksi ennaltaehkäisyssä, on hierontatuolit.

Menneisyydessä monet ovat joutuneet elämään päivittäisten selkä- ja nivelkipujen kanssa. Onneksi olemme päässeet pitkälle tutkimuksessa ja kehityksessä – ja innovatiivisilla tavoilla kehitetyt uudet teknologiat näkevät edelleen päivänvalon. Se, että olemme päässeet teknologisesti niin pitkälle kuin olemme päässeet – samalla kun olemme viisastuneet kirurgisista tekniikoista – tarkoittaa, että yhä useammat ihmiset saavat selkäongelmansa ratkaistua ja voivat siten elää kivutonta elämää.

Kipu selässä

Neljällä viidestä selkävaivoista kärsivällä on niin sanottua diffuusia kipua. Täällä, kuinka monta skannausta tahansa, se ei voi antaa lääkäreille ja potilaille toivottuja vastauksia siitä, miksi heillä on näitä häiriöitä.

Skannaukset voivat paljastaa nivelrikon tai poikkeavuuksia esimerkiksi välilevystä – suurin osa ihmisistä pystyy kuitenkin näkemään nämä poikkeavuudet skannauksessa ilman, että se häiritsee millään tavalla jokapäiväistä elämää.

Suurimmalle osalle Suomalaisista kehittyy ennemmin tai myöhemmin nivelrikko ja vastaavia muutoksia selkärankaan, ja kun on kyse ikään liittyvistä kipusairauksista, ylivoimaisesti paras ratkaisu on ehkäistä kipua.

Oletko jäykkä niskassa ja selässä

Kun sinulla on selkäkipuja, se saa sinut usein myös liikkumaan haitallisella tavalla – melkein kuin yrittäisit säilyttää tasapainosi jäällä kävellessäsi. Syy siihen, miksi liikuntakykysi altistuu selkäkipujen yhteydessä, voi olla muun muassa se, että pelkäät – usein tiedostamattasi – että pahennat kehosi kipua, jos liikut luonnollisesti. Todellisuudessa se on itse asiassa päinvastoin. Kun liikut ikään kuin kävelisit jäällä, se aiheuttaa jännitystä koko kehossasi ja näiden jännitysten seurauksena selkäongelmasi pahenevat.

Korjaa selkäongelmasi

Jos olet kävellyt selkävaivojen kanssa pitkään, myös elämänlaatusi vaikuttaa usein merkittävästi. Palauta elämänlaatusi ja päästä eroon selkäongelmista.

Hierontatuolilla voit ehkäistä selkävaivoja – ja hoitaa jo ilmenneitä ongelmia. Hierontatuoli on ikuisesti saatavilla ja aina valmis hieromaan jännittyneitä lihaksia ja kipeitä niveliä.

Meillä on valtava valikoima hierontatuoleja eri hintaluokissa – saat hierontatuolin vain 2500€- 8000€ hinnalla. Eroja ja toimintoja on monia – monien eri toimintojen ansiosta sinun on myös mahdollista löytää tarpeitasi vastaava tuoli. Jos olet epävarma siitä, minkä hierontatuolin valita, kysy meiltä me löydämme varmasti ratkaisun.